Възможностите за сътрудничество обсъдиха временно изпълняващият длъжността председател на ДА ДРВВЗ и областния управител на Враца

Временно изпълняващият длъжността председател на Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“ Асен Асенов проведе среща с областния управител на област Враца Надя Донкинска.

На срещата бяха дискутирани възможностите за сътрудничество, процедурите и реда по освобождаване на държавни резерви за преодоляване на последствията от кризисни ситуации с последващо своевременно възстановяване.

Асен Асенов разясни механизмите за отправяне на искане и отблокиране на държавните резерви в случай на необходимост и предостави документ с информация, съдържаща основните указания на продецурите. Надя Донкинска пое ангажимент информацията да сигне и до кметовете в областта.

Областният управител благодари на в.и.д. председател на Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“ за предоставената помощ на община Борован, в която бе обявено частично бедствено положение, заради проливните дъждове през летния сезон. След постъпване на искането за предоставяне на държавни резерви, за по-малко от 48 часа, ДА ДРВВЗ успя да осигури 29 484 литра вода, 1 274 кг пакетирани и консервирани хранителни продукти и 600 литра дезинфектант за повърхности на община Борован.

Срещата между в.и.д. председател на държавната агенция Асен Асенов и областният управител на Враца Надя Донкинска е част от информационната кампания на Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“ за разясняване на механизмите за сътрудничество с държавните институции и популяризиране дейността на агенцията.