Ръководството на ДА ДРВВЗ поздрави победителите в конкурса "Пожарникар на годината" за 2023 г.

Ръководството на ДА ДРВВЗ поздрави победителите в конкурса "Пожарникар на годината" за 2023 г.

В.и.д. председател на ДА ДРВВЗ Асен Асенов присъства на тържествената церемония по награждаването на "Пожарникар на годината" за 2023 г.

Конкурсът за огнеборци се проведе в Министерството на вътрешните работи, в присъствието на министър-председателя акад. Николай Денков, министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, зам.-главния секретар на МВР Димитър Калданджиев, заместник-министрите на вътрешните работи Ивелина Дундакова и Христо Стефанов.

Признание за неуморната ангажираност и смелост получиха служители, организации, както и 4 деца, участвали в детски конкурс за есе, организиран от ГД "Пожарна безопасност и защита на населението".

Голямата награда в конкурса "Пожарникар на годината" за 2023 г. отиде при началника на сектор "Превантивна и контролна дейност" в РД - Шумен гл. инсп. Росен Борисов. Той бе отличен като комплексен победител, заради участието му в различни мисии у нас и в чужбина. Гл. инсп. Борисов е участвал в погасяването на най- големите пожари в Гърция през миналото лято и е бил част от екипите за спасяване на хора, след опустошителното земетресение в Турция.

ДА "Държавен резерв и военновременни запаси" поздравява всички отличени в конкурса и им пожелава да не спират да показват висок дух и професионализъм при изпълнение на служебните им задължения.

Партньорството между ДА "Държавен резерв и военновременни запаси" и ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" е ключова при овладяването на бедствия и кризисни ситуации.