ДА „Държавен резерв и военновременни запаси“ ще предостави 135 000 литра вода на бедстващите в Монтана и Етрополе

Във връзка с обявеното бедствено положение в общините Монтана и Етрополе, след решение на Министерски съвет Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“ ще предостави 135 000 литра бутилирана вода за питейни нужди с цел подпомагане на нуждаещите се граждани.

Помощта от Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“ е във връзка с усложнената ситуация, вследствие на наводненията и с отправени искания от местната власт.

Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“ поддържа в постоянна готовност за ползване суровините, стоките и материалите от държавни резерви, с оглед защита на националната сигурност и преодоляването на кризисни ситуации.

От август 2022 г. до настоящия момент във връзка с обявени бедствени положения в областите Велико Търново, Пловдив, Търговище, Пазарджик и София ДА „Държавен резерв и военновременни запаси“ предостави безвъзмездно бутилирана вода, консервирани храни и медицински консумативи на общините Своге, Свищов, Карлово, Омуртаг и Белово.