Ръководството на ДА „Държавен резерв и военновременни запаси“ поздрави служителите на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ по случай професионалния празник

Ръководството на Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“ поздрави служителите на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ по случай професионалния празник на българските пожарникари „Св. Пророк Илия“.

Временно изпълняващият длъжността председател на Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“ Асен Асенов присъства на празничния водосвет заедно с други официални гости и лица.

Тържественият ритуал по традиция се проведе пред параклиса в двора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Отслужен бе водосвет и бяха поднесени венци и цветя пред мемориалната плоча на загиналите при изпълнение на служебните си задължения пожарникари.

Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“ и Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ винаги са били в тясно сътрудничество. Партньорството между двете институции е гаранция за сигурност и минимизиране броя на щетите и последствията при кризисни ситуации.