Позиция във връзка с изнесена подвеждаща информация в медии

Във връзка с участие на лидера на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ - г-жа Мая Манолова в предаването „Още от деня“ по БНТ 1, изразяваме следната позиция на ДА „Държавен резерв и военновременни запаси“:
Относно изнесената информация за „източено гориво“ и обвинението в евентуална злоупотреба с държавно имущество от страна на ДА „Държавен резерв и военновременни запаси“, ви информираме, че злоупотреба няма, а изнесената информация на база непроверени слухове не отговаря на обективната истина.
ДА „Държавен резерв и военновременни запаси“ е на пряко подчинение и контрол на Министерския съвет, ежегодно се одитира от Сметната палата и във връзка със специфичните дейности, които изпълняваме сме и под постоянния контрол на ДАНС, МВР, Агенция „Митници“ и различните звена на Прокуратурата.
При изпълнение на своите функции стриктно спазваме законите и всички други нормативни правила. ДА „Държавен резерв и военновременни запаси“ е свързана пряко с националната сигурност и икономическата стабилност на държавата и замесването й, на база непроверена и подвеждаща информация, може да доведе до тежки, негативни последици за цялата държава.
Съзнавайки сложността на политическата обстановка, в която се намираме, както и външнополитическите предизвикателства, които поставят държавата пред сложни за решаване задачи, призоваваме за повече отговорност, за да продължим да работим съобразно разпоредбите на закона и в полза на българските граждани.

Документи
Позиция във връзка с изнесена подвеждаща информация в медии 26-08-2021 14:40:03 Изтеглете файл