Бъдещи офицери проведоха практическо обучение в базите на ДА „Държавен резерв и военновременни запаси“

50 студенти и курсанти от Националния военен университет „Васил Левски“ проведоха обучение в базите на ДА „Държавен резерв и военновременни запаси“ във Велико Търново.

Лектор на практическия стаж бе директорът на ТД „Държавен резерв“- Велико Търново Никола Костадинов. Той запозна студентите и курсантите с историята, структурата, функциите и дейността на държавната агенция. Костадинов обясни още и какви са начините на съхранение и обновяване на държавните резерви и военновременни запаси.

Директорите на двете бази в региона също се включиха в практическия стаж и показаха на студентите техниките за стопанисване и поддържане на запасите от зърно и горива. Курсантите бяха впечатлени от огромното количество зърно, с което разполага ДА ДРВВЗ и оцениха стажа като изключително полезен.

Практическото обучение се провежда по инициатива на Националния военен университет „Васил Левски“. Студентите и курсантите, посетили базите на ДА ДРВВЗ се обучават по специалността „Национална и регионална сигурност“.

Обектите, които бяха представени пред бъдещите офицери не съдържат класифицирана информация.